NESODDEN ART ASSOCIATION (NORWAY)

ClientVannveier, Galleri Vanntårnet — Nesodden Kunstforening
Date2017, September

ARTWORK «8.65/1.50/0.1», Nesodden Kunstforening (Norway)

En issøyle smelter og drypper på et sirkulært vannspeil. Vannspeilet er en membran og vi får lyd av dråper i en forsiktig rytme. Gisle Nataas har laget denne is-til vann-installasjonen spesielt for Vannveier. Installasjonen samtaler tett med Vanntårnets arkitektur og akustikk. En langsom samtale mellom rom, lyd,vann og tid. Vernissag 10.09 kl.12.00 i Galleri Vanntårnet/ Nesodden kunstforening.

Installasjonen «8.65/1.50/0.1» er en is-til-vann rominstallasjon og består av en sirkulær isskulptur i samspill med et rundt vannspeil. Elementene er plassert på to av vanntårnets sirkulære halvplan og virker sammen som en helhet, som et enkelt akustisk instrument. Is-til-vann-skulpturens endring i tid, smeltingen, skaper et enkelt lydbilde i det sirkulære gallerirommet og skaper en forsiktig rytme og gir publikum en nærhet til vann og opplever vann som lyd. Installasjonens fysiske former spiller opp mot vanntårnets arkitektur og runde form. Vannspeilet er både en visuell og akustisk membran. På noen av visningsdagene vil det foregå korte performance rundt verket der de akustiske vannlydene blir forsterket, bearbeidet og jobbet med i real-time for på denne måten å skape et rom rundt de klanglige kvalitetene ved installasjonen.

Idé og praktisk gjennomføring: arkitekt Gisle Nataas
Lydkonsulent: komponist Bente Leiknes Thorsen

Performance i installasjonen av:
Bente Leiknes Thorsen, komponist. Elektronisk/akustisk bearbeiding, Kjetil Husebø, musiker. Elektronisk bearbeiding, Trygve Svensson, PhD Fellow UiB. Opplesning, Merete Holme, Oslo Domkor. Sang, Gisle Nataas, arkitekt. Elektronisk bearbeiding.

Vernissage

Musical performances

Foto: Erik Johan Worsøe Eriksen