AUDIO SCULPTURE #5

Lydintallasjon av stål, polykarbonatplater og kontakthøytalere.

Prosjektet er en lydskulptur plassert i skogen. Skulpturen er sammensatt av en ramme i sort stål med to halvtransperente 1,6 cm tykke polykarbonatplater og kontakthøytalere satt sammen til en lydskulptur.

På kanalplastplatene er det festet flere mindre lydkilder, såkalte kontakthøytalere (excitere) som alle tilfører lydbølger (vibrasjon)/svak lyd direkte til platene. Lydkildene er en blanding av direkte-projiseringer fra andre deler av skogen og opptak av supplerende lyd. Lydene er ment å både beskrive skogen både ved sine egne lyder og skogens motsatt lyder. Skogen er viktige øyer i våre kultuverte og urbaniserte landskap – skogen som det varige og levende med dens ytterkanter av kultivert land og byer, som til enhver tid er under endring – i generasjoner.

Den kunstneriske ideen med lydinstallasjonen og peformancen “Steder” er å sette sammen og materialisere komplekse, sammensatte lydlandskap med «stedet», altså skogen, som utgangspunkt. Kunstnerisk ønsker vi å invitere til en et lydkunstverk som kan minne om en skattejakt for å oppdage forskjellige lydlandskap og kombinasjon av ulike lydkilder. På grunn av direktelydenes varierende intensitet, lydkildenes uregelmessige plassering på platene vil publikum forhåpentligvis bevege seg rundt på skulpturen for å oppleve flere varierende lydbilder.